دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

درس نظارت و راهنمای آموزشی - استاد ابوالفضل بختیاری -مجازی پردیس فارابی - دانشگاه تهران

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

درس نظارت و راهنمای آموزشی - استاد ابوالفضل بختیاری -مجازی پردیس فارابی - دانشگاه تهران

سلام
اینجانب سعید کریمی دانشجوی مجازی ارشد مدیریت آموزشی در حال تحصیل در پردیس فارابی دانشگاه تهران می باشم. این وبلاگ سعی دارد تا مطالب و آموزه های تحصیلی خود را در طول ترم به دانشجویان و استادان گرامی ارائه نماید . امید است که مفید افتد.

بایگانی
آخرین نظرات
نویسندگان

ساختار آموزشی استرالیا

سه شنبه, ۵ آبان ۱۳۹۴، ۰۴:۱۸ ب.ظ



New Page 1

ساختار آموزشی

آموزش و پرورش استرالیا مشابه سیستم آموزش و پرورش انگلستان است . در استرالیا مدارس به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شوند و عموماً ثبت نام کودکان در مدارس دولتی و خصوصی محل سکونت آنان ،بدون هیچ مشکلی صورت می گیرد.نشریة astralian Outlook جزوه ای را به نام School For Your Child Choosing منتشرمی کند که به مهاجرین ایالت نیوساوت ولز ـ ویکتوریا و کوئینزلند اطلاعات فوق العاده مفیدی را دربارة انواع مدارس موجود در این ایالت ها می دهد .

به  طورکلی ،اگرچه،سیستم آموزشی نسبتاُ ساده است اما کیفیت آموزشی درسطوح مختلف بالااست. بر خلاف بسیاری از کشورهای نیمکرة شمالی ، سال تحصیلی استرالیا از ماه ژانویه تا دسامبر است و چون زمان کریسمس در فصل تابستان واقع می گردد ، بنابر این تعطیلات تابستانی (7–6) هفته مدارس در این زمان اتفاق می افتد .به شکل اجتناب ناپذیری مدارس ابتدایی دولتی کشور مختلط هستند،در حالیکه برخی از مدارس خصوصی در سطح ابتدایی . با پسرانه هستند و یا دخترانه . سن ورود به مدارس ابتدایی در ایالات متفاوت متغیر است .آموزش برای کودکان استرالیایی تا پایان سال سوم / چهارم دبیرستان یعنی در سن 16-15 سالگی اجراری است. اما گذراندن دو سال آخر متوسطه اختیاری است.طی سالهای اخیر به علت اینکه یافتن شغل برای افراد فاقد تحصیلات مشکل شده است گرایش برای گذراندن مدارج بالاتر علمی به میزان زیادی افزایش یافته است و در حال حاضر از76درصد دانش آموزان دبیرستانی انتظارمی رود که در دبیرستان به تحصیلات خود ادامه دهند و سالهای 12 و11دبیرستان را به اتمام رسانند.معمول ترین نوع مدرسة متوسطه مدرسة جامع است که رشته های متنوع تحصیلی را ارائه می دهد. اغلب به منظور جذب سرمایه های دولت ، مدارس برنامه ههای تحصصی را دررشته های موسیقی،تئاتر،هنر و ورزش برگزار می کنند و به دانش آموزان با استعداد تمام ایالات کمک هزینه هایی اعطاء میکنند.دانش آموزان دبیرستانی از تسهیلات و شرایط مدرن و جدید بهره می گیرند و به آنان رشته های مختلفی مثل بازرگانی،اقتصاد ، فلزکاری ، طرحهای فنی و . . . آموزش داده می گردد .در بیشتر رشته ها دانش آموزان سال اول باید تمام واحدهای موجد را علیرغم سلیقه های شخصی انتخاب کنند تا به آنها در توسعة علایق وسیعتر یا شناسایی استعادهای ناشناخته کمک گردد . بدین ترتیب صرفنظر از جنس ، تمام دانش آموزان باید دروس مربوط به آشپزی ، خیاطی ، نجاری ، هنر ، موسیقی ، نمایشنامه نویسی و ورزش و نیز دروس اصلی ریاضیات ،علوم ، مطالعات اجتماعی ( تاریخ ، جغرافیا ) و زبان انگلیسی را بگذرانند.دوسال آخر متوسطه ،دانش آموزان برای انتخاب دروس خود مختاری کامل دارند و معمولاً دامنة انتخاب دروس وسیعتر است .

نظام آموزشی کشور استرالیا به پنج بخش عمده به شرح ذیل قابل تقسیم است :

· مقطع آموزش پیش دبستانی

· مقطع آموزش ابتدایی

· مقطع آموزش متوسطه

· آموزش فنی و حرفه ای

هنرستان های آموزش مهارت های حرفه ای TAFE تحت نظارت دولت استرالیا

· آموزش بین المللی

مدارس بین المللی در استرالیا عمومیت ندارند, اما هریک از مراکز ایالات کشور به اسثناء کانبرا و هوبارت حداقل از یکی از این نوع مدارس برخوردار می باشند.

· مـؤسسات آموزش زبان انگلیسی ELICOS ویزه دانش آموزان خارجی و آموزشگاه های خصوصی زبان و مؤسسات آموزش زبان وابسته به دانشگاه ها

· دانشگاه ها و مراکز پزوهشی

در کشوراسترالیا طول دوره آموزش پایه9سال بین رده های سنی15-6سال می باشد.این درحالیست که در ایالت تاسمانیا این مدت تا 16سالگی تداوم دارد.در این کشور کودکان از سن5سالگی به تحصیل در دوره تحصیلی ابتدایی مبادرت می نمایند.طول دوره تحصیلی ابتدایی شش تا هفت سال است. طول دوره تحصیلی متوسطه نیز پنج تا شش سال به طول می انجامد.دوره متوسطه که در برخی ایالات دوره  مقدماتی متوسطه را نیز شامل می گردد- از سن 13-12سالگی آغاز شده و تا سن 18-17سالگی- به طول می انجامد.نظام آموزشی و مقررات انظباطی در مؤسسات آموزشی کشور استرالیا با دیگر نقاط جهان متفاوت است .در نظام آموزشی این کشور اهمیت جندانی به یادگیری حفظی داده نشده است بلکه عمده تاکید بر خود آموزی ، یادگیری از طریق تحقیق ، پرسشگری و تشویق جوانان به سواد آموزی فردی است.

مدارس کشور والدین دانش آموزان را تشویق می نمایند تا هرچه بیشتر در امور آموزشی مدارس مشارکت نمایند.بیشتر مدارس ازانجمن اولیا و مربیان برخوردار بوده که به نوبه خود نقش فعالی را در حیات مدرسه ، جمع آوری کمکهای مالی و کمک به تصمیم گیری درخصوص نحوه برنامه ریزی تحصیلی ایفا می نمایند.

به طور کلی ساختار آموزشی پیش دانشگاهی کشور استرالیا به شرح ذیل قابل توصیف است :

آموزش پایه

سن آغاز دوره : 6سال

سن اتمام دوره  : 15سال

مقطع آموزش ابتدایی

طول دوره تحصیلی : 6 سال

سن آغاز دوره :6سال

سن اتمام دوره :12سال

مقطع مقدماتی متوسطه

طول دوره تحصیلی : 4 سال

سن آغاز دوره :12سال

سن اتمام دوره :16سال

گواهینامه پایان دوره :گواهینامه سال دهم آموزش

مقطع تکمیلی متوسطه

طول دوره تحصیلی : 2سال

سن آغاز دوره :16سال

سن اتمام دوره :18سال

گواهینامه پایان دوره :گواهینامه سال دوازدهم آموزش

درکلیه مدارس‌ استرالیا آموزش‌ شامل‌ سه‌ مرحله‌ پیش دبستانی(Preschool) ، ابتدایی‌ (Primary) متوسطه (Secondary) می‌ باشد. ط‌ول‌ دوره‌ کودکستان‌ معمولا یکسال‌ می‌ باشد و برای‌ کودکان‌ از سن‌ پنج‌ سالگی‌ آغاز می‌ گردد. در ایالتها و یا سرزمینهای‌ مختلف‌ استرالیا ط‌ول‌ دوران‌ ابتدایی‌ و متوسطه متفاوت‌ است‌ . ولی‌ بط‌ور کلی‌ دوران‌ ابتدایی‌ بط‌ول‌ شش‌ (سال‌ اول‌ تا ششم‌) و یا هفت‌ سال‌ (سال‌ اول‌ تا هفتم‌) می‌ باشد و دانش‌ اموزان‌ بین‌ سنین‌ شش‌ تا یازده‌ سالگی‌ در مدارس‌ ابتدایی‌ پذیرفته‌ می‌ شوند. دوران‌ دبیرستان‌ شش‌ سال‌ (سال‌ هفتن‌ تا دوازدهم‌) و یا پنج‌ سال‌ (سال‌ هشتن‌ تا دوزادهم‌) به‌ ط‌ول‌ می‌انجامد. در بعضی‌ از ایالتهاو یا سرزمینهای‌ استرالیا نظ‌یر سرزمین‌ پایتختی‌ استرالیاو یا ایالت‌ تاسمانیا دوران‌ دبیرستان‌ چهار سال‌(سال‌ هفتم‌ تا دهم‌) می‌باشد و دانش‌ اموزان‌ برای‌ ادامه‌ تحصیل‌ سال‌ یازدهم‌ و دوازدهم‌ را در کالج‌ می‌ گذرانند.تحصیل‌ در استرالیا تا سن‌ پانزده‌ سالگی‌ و یا تا تکمیل‌ سال‌ دهم‌ اجباری‌ می‌ باشد و مدارس‌ خصوصی‌ نقش‌ بزرگی‌ را در اموزش‌ دانش‌ اموزان‌ استرالیایی‌ به‌ همراه‌ مدارس‌ دولتی‌ دارند. ط‌بق‌ امار رسمی‌ مدارس‌ غیر دولتی‌ وابسته‌ به‌ کلیسای‌ کاتولیک‌ حدود بیست‌ و یک‌ درصد و دیگر مدارس‌ خصوصی‌ حدود هفت‌ درصد از اموزش‌ دانش‌ اموزان‌ استرالیایی‌ را بعهده‌ دارند. مدارس‌ مختلص‌ بوده‌ و تنها یک‌ سوم‌ ازمدارس‌ غیردولتی‌ بصورت‌ پسرانه‌ یا مدارس‌ دخترانه‌ می‌ باشند.درصورت‌ اتمام‌ موفقیت‌ آمیزسال‌ دوازدهم‌ متوسطه‌ و یاکالج‌،دانش‌ اموزان‌ گواهینامه‌ فارغ‌ التحصیلی‌ سال‌ دوازده‌ Certificate Year  و یاگواهی‌ ورود به‌ آموزش‌ عالی‌(Tertialy Entrance Statement)را دریافت‌ می‌ نمایند.


۹۴/۰۸/۰۵ موافقین ۰ مخالفین ۰
سعید کریمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی